Nacht van de Nacht aan de Hofvijver in Den Haag

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Kom tijdens de Nacht van de Nacht langs voor stoepsterrenkunde aan de Hofvijver in Den Haag.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Kom tijdens de Nacht van de Nacht langs voor stoepsterrenkunde aan de Hofvijver in Den Haag.

Trottoirastronomen Roel van der Heijden van NEMO Kennislink en Sebastiaan de Vet, planeetonderzoeker TU Delft en voorzitter KNVWS, nemen je met telescoop mee naar de maan en planeten die je vanuit een (niet zo) donkere stad als Den Haag kunt zien. Let op: we staan er uitsluitend bij helder weer, dus check onze sociale media of het doorgaat.

Update 14 oktober: Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde verzwaarde maatregelen is de organisatie van Nacht van de Nacht helaas genoodzaakt alle fysieke activiteiten in de Nacht van de Nacht een jaar uit te stellen. Ook de sessie stoepsterrenkunde zal daarom niet doorgaan.